Βιογραφικό

Μέλος της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής

Ο Δρ. Αντωνακόπουλος Π. Φώτιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρίστευσε σε όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Πάρμας στην Ιταλία όπου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό «Λίαν Καλώς» ολοκληρώνοντας παράλληλα με επιτυχία τη διπλωματική του εργασία.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις όπου υπηρέτησε ως στρατιώτης ιατρός επικεφαλής και συντονιστής των ιατρικών υπηρεσιών σε πολυδύναμες μονάδες σε Ξάνθη και Σέρρες.

Υπηρέτησε ως ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Ιτέας όπου εκτός από τις ιατρικές του υπηρεσίες ήταν ένας από τους δημιουργούς του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενών ο οποίος εγκαταστάθηκε σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία του Ν. Φωκίδας. Λόγω αυτού, έλαβε ευχαριστήριο επιστολή από το διοικητή του Νοσοκομείου Άμφισσας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης χειρουργικής και συγχρόνως απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Το 2006 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του σεμιναρίου ATLS (Advanced Trauma & Life Support) και πιστοποιήθηκε όσον αφορά στη σωστή αντιμετώπιση του πολυτραυματία.

Από το 2009 έως τον Ιούλιο 2020 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και εν συνεχεία επιμελητής της κλινικής Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής, Βαριατρικής και Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με διευθυντή τον καθηγητή χειρουργικής Κ. Μ. Κωνσταντινίδη. Έχει εξειδικευθεί στις τεχνικές της ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής όπως είναι η προηγμένη λαπαροσκόπηση και η ρομποτική χειρουργική.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και κάθε χρόνο συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως ομιλητής. Έχει διακριθεί για τη συμμετοχή του σε παγκοσμίως πρωτοποριακές επεμβάσεις το 2012 στη Βοστώνη των Η.Π.Α. (ρομποτική παγκρεατεκτομή Whipple) και το 2014 στην Αθήνα (ρομποτική δεξιά κολεκτομή δια μίας οπής). Τον Οκτώβριο του 2017 έλαβε τον διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο του fellow του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS) στο San Diego των Η.Π.Α.

Ο Δρ. Αντωνακόπουλος Π. Φώτιος είναι Αναπληρωτής Διευθυντής στην κλινική Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Χειρουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στις κλινικές Αμαρουσίου, Ψυχικού και Περιστερίου.